Vlucht naar Kaapstad
Door: Tijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn
18 Januari 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Na een korte nacht slaap vroeg op Schiphol aanbeland, waar Rick, Bert, Dries, Dianne, Anna, Huib en Josine me uitzwaaiden voor mijn vlucht naar Kaapstad. In het vliegtuig was het perfect. De nacht ervoor om 04:01 als eerste online ingecheckt en uiteraard de beste plek voor mezelf ingenomen. Ik ga nu uitwijden over KLM, ik zou best op hun sales afdeling kunnen beginnen denk ik maar ik hou me in. De service is helemaal top namelijk, en dat ligt niet alleen aan mijn plek met ultraveel beenruimte plus uitzicht en slechts een persoon naast me. Nee, er worden Mars, Twix, nootjes, chocoladereepen en andere fijne versnaperingen naast de heerlijke Bertolli salades non-stop geserveerd. Tevens beschikt elke passagier over een 'interactive screenpje' waar keuze is uit honderden cd's (zelfs tientallen die ik thuis ook heb), een up-to-date collectie aan films (waaronder Ober en The Departed die ik heb gekeken), real time flight info, docu's over vele reisbestemmingen en jawel, zelfs (multi-player) games! Dus, ik heb heerlijk cola, wijn en bier met water gedronken en boekjes en tijdschriften doorgebladerd met mijn interactieve scherm voor me neus met een eigen playlist aan supersonische muziek. Naast een stille engelsman met achter hem gezeteld zijn vrouw was links van mij een raampje waarin de besneeuwde bergtoppen van Zwitserland te zien waren alsof ik me op de piste zelf begaf, maar ik begaf me ook over de Algerijnse woestijngebieden met vele mooie kraters, verder was het tubulentie (waar alleen de cockpit probleme mee leek te hebben) en dus bewolking waardoor ik mezelf lekker volg kon vreten na drie uurtjes vliegen... en genieten van alle service momenten en mijn afstandbediening. Dus, toen was ik alweer in Cape Town.
Om 00:00 arriveerde ik midden in het uitgaansgebied van Kaapstad. Probeer het je eens in te beelden. Mooie blonde, slanke dames met naast hen grote donkere jongens met glitterende gouden kettingen en keiharde hip-hop met een smaakje afrikaans op de achtergrond uit de verschillende bars, discos en bloedmooie cabrio's. Het was alsof ik zaterdag op de Kalverstraat liep, maar dan slechts gevuld met hippe en jonge mensen. Great! Mijn kamertje lag ook aan deze populaire 'Long Street' maar dat kon mij niet belemmeren om eenmaal aangekomen op mijn kamer ik een houten Hostel Carnival Court gelijk in een diepe coma te belanden, again great!
Die volgende ochtend, donderdag de 18e, zou pas laat beginnen. Ik ging eerst uitgebreid douchen etc. om me voor te bereiden op het hostel zelf. De nacht ervoor was er 'gewoon' een bandje aan het spelen (een soort jazzy salsa muziek) en aan de mensen achter de balie te zien was het feest pas net afgelopen. Ik ontmoette direct wat leuke mensen, waaronder een Hollandse dude. Dus, na drie koppen koffie - aan zijn kant - en drie koppen thee - that's me, rooibos - zouden wij Kaapstad ontmoeten.
Top, samengevat - helaas... Wij zijn gaan lopen, vanaf 12:00 tot 20:00, zonder te stoppen want wij wilden Kaapstad helemaal zien. En dat deden wij gezamelijk dus met als onderbreking een boottochtje in een mooie stoomboot waar tussen het water zeehonden en walrussen zwommen. Ook zijn wij een 'rondje Cape' gaan doen wat inhield dat wij de totale stad in een grote cirkel met daartussen drie grote bergen hebben bezichtigd. De Seagull Mountain omgelopen, de Lion's Head bijna op (650m) en de Tafelberg altijd op de achtergrond, top. Zweten en verbranden was het trouwens wel, vooral door de bergen heen. Genieten en chillen was er ook nog eventjes, vooral in Victoria Watergate Front - een mengelmoes van luxe Monte Carlo trafelen en Zuid-Afrikaanse kleurenstromen. Nu ga ik me voorbereiden op eventjes rust, namelijk uit eten met wat mensen uit het hostel. U zal nog verder van mij horen... ik vlucht nog verder
Greetz
18 Januari 2007 - 20:26
Dian:
Hey lieve Tijn!
Wow ik vind het heerlijk om te horen hoe je het daar naar je zin hebt. Kaapstad klinkt geweldig. Ik zie je er al helemaal lopen. En superfijn dat je iemand leuks hebt ontmoet om kaapstad mee te verkennen:D
Nog veel plezier vanavond bij het uitgaan (jou kennende ga je vast nog wel uit;)en de komende dagen in kaapstad!
Heel veel liefs dianne
19 Januari 2007 - 08:08
Anna:
Geniet lieverd!
kus
anna -
19 Januari 2007 - 09:27
Broer:
Fijn te horen, nou ja, lezen, dat je je prima vermaakt. Ik heb je nog hebeld voordat je dat leuke KLM vliegtuig inging, maar kreeg al meteen de melding dat je 'onbereikbaar' was/ je bent dus echt weg...
Broetje, vermaakt je en 'vlucht' lekker verder. Uiteraard verwachten we dagelijks een verhaal zoals je begonnen bent. ENJOY!