Vandaag werd ik verliefd
Door: Tijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn
19 Januari 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Wat mij opviel die avond was de muziek, ik zal het kort samenvatten. Disco 1: acid house, disco 2: reggae; disco 3: rocky electro met een vleugje reggae en de laatste disco: rocky jazz. Qua bier was het ‘Windshoek’ (uit Namibie), ‘Amstel’ of ‘Heikenen’ (uit verweggiestan).
Aan tafel leerde ik een wijs nieuw spreekwoord kennen: ‘Don’t mix politics & party’, en daarmee werd onze welkomsboodschap voor elke disco geboren: ‘shoot me up big shots’, auwch.
Die middag in mijn eentje gaan wandelen in het mooiste ‘gewone stadspark’ dat ik ooit heb gezien. Daarna eventje weer verder gaan wandelen en een brunch genomen toen mijn maag weer helemaal tot rust was gekomen. Ik voelde aan mijn buik dat he teen bijzondere dag zou gaan worden. Het was perfect weer (met zonnenbrand ditmaal) met een strak blauwe lucht en een verkoelend windje.
Ik ging wederom naar het prachtige Victoria Waterfront. Hier was ik veilig om al mijn dingen te regelen, zoals een telefoon (070-4054677), telefoonnummers van hostels, American express point etc. Toen besloot ik dat ik deze voorlopig laatste dag van mijn lange vlucht in Kaapstad wilde beeindigen met natuur: Kirchenbosch Botanic Garden. Ik zou verliefd worden…
Kort gezegd ligt Kirschenbosch in het Bloemendaal van Nederland. 3 km van Kaapstad beland je in een Park waar ik de rest van mijn leven zou willen doorbrengen. De meest bijzondere planten, cactussen, bloemen en bomen staan hier verzamelend in een werkelijkwaar overdriven mooi onderhouden stuk land. Ik heb het eerste half uur meer dan 100 foto’s gemaakt van de omgeving en nog eens 50 van de bloemen ed. Toen besloot ik dat ik verliefd was geworden. Het was me de circa 40 euro zeker waard voor dat uurtje uit mijn leven.
Ik ga zo fijn eten, eerst nog in het donkere Kaapstad in mijn eentje rondwandelen om daarna mijn spullen te pakken. Morgenochtend heel vroeg pak ik lekker gevaarlijk de trein naar Stellenbosch, ik ben benieuwd hoe vaak iemand verliefd kan worden – ik dacht altijd dat het slechts eenmaal kon gebeuren, vandaag is het me weer gelukt, morgen is er weer een dag…
Greetz
en de foto's zullen binnenkort volgen
SiMibobo!!! (goedendag in Xhosa)
20 Januari 2007 - 11:30
J En H:
simibobo
goed te horen dat je lol hebt. hou dat vol. hier genieten we van storm en regen, maar ja dat is hollands. j en h verheugen zich op
april en te zien wat jij nu ziet.
ga zo door met deze site.
groet,
j en h -
21 Januari 2007 - 21:21
Broer (en De Rest):
Hey mr. love. goed alles te lezen. Je hebt inmiddels extra fotoruimte (...) dus use it, zou ik zeggen. ben benieuwd naar de love pictures :-)