Celebrate the best - Reisverslag uit Stellenbosch, Zuid-Afrika van Martijn Boermans - WaarBenJij.nu Celebrate the best - Reisverslag uit Stellenbosch, Zuid-Afrika van Martijn Boermans - WaarBenJij.nu

Celebrate the best

Door: Tijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn

20 Mei 2007 | Zuid-Afrika, Stellenbosch

BACK UIT: Donderdagavond zijn Tankred en ik gaan poolen in Stones. Jorn kwam later ons opzoeken in de Mystics waar het een gezellige (lange) avond werd. De dag erop kwam Valentin in de middag na vier weken terug van zijn avontuur in Mozambique! Ik ben gelijk bij hem langs gegaan en hebben met een koekje bij de thee de hele middag en avond gekletst en zijn wat biertjes gaan drinken in diverse bars, inclusief enkele glazen Absinth. Ik ga hem zeker opzoeken in Basel en hij is nooit in Amsterdam geweest, dus dat moet veranderen.

ISOS: Zaterdag brak mijn essay over rentebeleid afgemaakt. Het zou een dag van afscheid zonder afscheid worden. De internationale studentenorganisatie ISOS hield haar laatste bijeenkomst en na indrinken bij Tankred en Julia met Dana, de vriendin van Tankred, Gareth, Doreen, Nathalie, Christina en Janina daalden wij af naar dit feest met lekkere hapjes en heel erg veel bekenden! Ik heb ongeveer alle internationale studenten die ik had ontmoet weer even vlug gesproken en daarna zouden wij uitgaan. Het zou een bizarre zaterdagavond worden waar ik pagina’s over vol kan schrijven, anyway.

BIZAR SATERD: In short, the greatest stories ever told... Na ISOS gingen wat mensen naar Stephan’s braai! Na de braai op naar de Stones, toen Bohemia, vervolgens Mystics (D&B!) en je raad het al, terwijl alles om 04h00 gesloten is: Springbok... rond half zeven kwamen Julia, Valentin en ik weer thuis waar nog eventjes ‘nagekletst’ werd (slapen op de bank moet een student zo nu en dan overkomen nietwaar).

ROBBENEILAND: Zondag met de opkomende zon naar bed en nog voor de middag begint ‘brunchen’ in pannenkoekenhuis met Julia, Tankred en zijn vriendin Dana, die beide zo slim waren de avond eerder dan Julia en ik te beeindigen. Met amper geslapen te hebben gingen we met gejoined door Doreen naar Robbeneiland! Samengevat een klein eiland met pinguins, springbokken, impalas, bontebokken en heel veel konijnen, inclusief heel wat muurwerk en bedradingen. Na oa. de cel van Nelson Mandela gezien te hebben al rondgeleid door een ex-gevangene werd het donker en tijd met de boot naar Kaapstad terug te gaan. Het was een hele interessante dag. Het zondagsritueel zou worden voortgezet in Kaapstad met Doreen, Julia, Tankred en Dana op de Signal Hill met uitzicht over Kaapstad en de traditionele ‘bergpizza’. Die avond ben ik nog naar Valentin gegaan waar we Hostage hebben gekeken en toen viel ik op de bank in slaap, like real life!

BEST: Maandag was het tijd om bij te slapen. Die avond kwamen Jorn en Valentin langs om Scarface tot diep in de nacht te kijken. Topfilm van drie uur (exclusief de pauzes)! Dinsdag probeerde ik te studeren voor mijn examen wiskunde, welke de dag erop best goed ging. Prof. Moore was tijdens zijn seminar extreem enthousiast over mijn paper en nu mag ik in plaats van een examen een reseach paper schrijven met hem (of wij dus even dat artikel gaan schrijven voor publicatie!!!). Mijn zelfverzekerde antwoord:

“I’ll do my best, because doing the best is what makes things work best”

SPAANS: Na deze lange dag werd het weer tijd voor studeren voor mijn final exam Spaans. Rond negenen had ik het gehad en opende ik een van mijn wijntjes. Valentin kwam die avond nog langs voor nog meer wijntjes. Met genoeg op besloten we toch eventjes ‘town’ in te gaan voor een avond tafelvoetbal in Stones met Afrikaners... Het werd iets later en Jorn nam ons mee naar Mystics, maar ik was moe van mij examen en dus verliet ik het gezelschap toen Jorn 6 shots bestelde - en toen was ik weg... ze hadden een mooie avond zonder mij haha -. De dag erop: Estudio para mi ejercico Espanol! En dat ging ok. Na dit Spaanse examen gingen we met de hele groep uit voor wat biertjes. Iedereen wilde rondjes geven en dus was er genoeg om de dorst te lessen. Het clubje dunde langzaam uit en rond een uur of tien waren Anne, Christien, Emilia, Maru (de bloedmooie student-lerares) als enige over. Valentin moest ons natuurlijk joinen. Van Bohemia en Brazenhead gingen we naar Steers en Nubar. Het was grappig dat ons groepje overal als enige aan het dansen was... (was het de alcohol?) van Nubar naar Demin, waar ook niemand danste – maar hetzelfde dansverhaal vervolgens in Stones -. Tegen de tijd dat we in Mystics waren besloten de dames abrupt nodig naar huis te moeten. Misschien goed ook. Ik ben met Valentin nog even gebleven ;)

PROF: Vandaag in het guesthouse van Valentin vertoeft onder genot van een zwembad voor mijn neus met een blaauwe lucht en veel zon. Heerlijk gechilled en nog wat geschreven voor de Essay. Na dit zou het weer een celibrate avond worden. Mijn professor Moore had ons kleine clubje studenten uitgenodigd naar zijn ‘protea-farm’ te komen (voor wat dankjes). Echt waar, ongelofelijk wat Richard en Kobus zagen toen we de optijlaan opreden. Om te beginnen: 15 auto’s (BMW, Mercedes, Rolls Royce, sportwagens, cabrio’s, SUVs etc). En het huis: een paleis met vijf badkamers, luxe inrichting en gewoon supermooi! En de wijnkelder: ongeveer 3000 wijnen met gemiddeld waarde van 100 euro (Franse wijnen uit de 1980s, prijswinnaars uit Italie en Spanje en de beste SA wijnen). En toen wij: Moore was in een goede stemming en iedereen was wijn aan het drinken. Zijn vrouw had uitgebreid gekookt en voor elk gerecht een topwijn erbij. We zouden als een echte club economen aan tafel praten over ‘religie, seks en onze toekomst’ (met wat drankjes op). Deze avond zal ik mij nog lang goed kunnen herinneren...

BIZAR SATERD: In short, the greatest stories ever told... Na deze speciale avond op Moore End Farm gingen we ‘town’ in! Richard en Derrick verlieten ons, maar de Hollanders (Arnoudt, Hein en ik) vergezeld door Kobus namen het ervan los in Brazen Head, Bohemia, en toen Mystics waar ik naar Doreen, Julia en Janina ging met Malte. Drinken en dansen, de avond eindigen in Springbok! Heerlijk dit gevoel, dansen en blijheid.

Gisteren de hele dag in een leeg guesthouse vertoeft! heerlijk gechilled met Valentin, lekker kletsen en fimpjes kijken, koken met Jorn en later kwamen Stephan en Stephan ook nog langs. Owja, we hebben ook de rugby-final gekeken :)

LET OP

PS:
Deze hele vreugdevolle week stond in het teken van UTRECHT. Ik ben ‘voorwaardelijk’ aangenomen voor een Mphil opleiding in Multidisciplinairy Economics. Dit betekent dat ik in september zeer waarschijnlijk voor mijn research master in Utrecht! Ik heb er superveel zin.

• 20 Mei 2007 - 14:38

J En H:

we gaan ervan uit dat -na utrecht multidisciplinary economy - er met wat bijklussen in stellenbosch ook zo'n winefarm komt waar wij regelmatig in een van de kamers met bad kunnen verblijven

• 20 Mei 2007 - 14:54

Alexander:

Geweldig om weer over je te lezen dude!

Dat een prof daar zo idioot kan leven met 15(!!) auto's en 5(!!) badkamers o.O .. sick!

Ohw, en super tof dat je naar utrecht gaat in september :D zien we elkaar vast een stuk vaker!

• 21 Mei 2007 - 16:18

Boetz:

Tijn wat een verhalen weer allemaal. Ik neem aan dat als je naar Utrecht gaat je in Amsterdam blijft wonen. Wel gezellig hoor. Wat houdt een Mphil opleiding precies in?
    Grtz,
    Boetz