Een maand Zuid-Afrika - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Martijn Boermans - WaarBenJij.nu Een maand Zuid-Afrika - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Martijn Boermans - WaarBenJij.nu

Een maand Zuid-Afrika

Door: Tijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn

19 Februari 2007 | Zuid-Afrika, Pretoria

Beste jij,

Inmiddels ben ik al meer dan een maand weg van het koude kikkerlandje. Eigenlijk bevalt dat mij tot dus ver meer dan prima. Mijn kleine avontuur heeft me al tot veel mooie ontdekkingen gebracht. Ik heb zebra’s, baboons, struisvogels, penguins en witte haaien van heel dichtbij gezien en ben op ontzettend veel mooie bergen geweest, waaronder Stellenbosch-mountain, Lion’s Head en Chapman’s Peak.

Het leven in Stellenboschtown, nabij het prachtige Kaapstad, is nogal surrealistisch. Het kleine dorp wordt geregeerd door (blanke) studenten en beheerd door (zwarte) mannen in groene pakjes op de hoek van de straat voor onze veiligheid. Het weer is erg goed, veel zon, met gemiddeld zo’n 35 graden overdag en 15 graden in de nacht. Bijna elke avond ga ik uit eten, omdat dit behalve erg gezellig ook ongeveer even duur is als de supermarkt. Grappig feitje is dat restaurant dikwijls uitgebreidde menukaarten hebben en zodra je een drankje hebt besteld mededelen dat er enkel A en B is, of soms alleen A. Naast uit eten gaan zijn er veel braais, oftewel sociale barbeques.

Ik heb een hecht vriendengroepje ontwikkelt (voornamelijk Duitsers) met wie ik veel lunch en tripje doormaak. In de avond is het vaak uitgaan, in leuke kleine clubjes waar je maar net aan dansen toekomt. Bier kost voor een pint (halve liter) iets meer dan 1 euro en een baco’tje is minder dan 2 euro. Wat grappig is dat je entreefees vaak kunt ontlopen door simpelweg naar binnen te lopen, dat scheelt je dan anderhalve euro!

Studeren gebeurt hier ook nog. Ik heb mijn thesis over angstcommunicatie inmiddels af. Ik hoop dat mijn begeleider hier hetzelfde over denkt. Ik volg momenteel vijf economie post-graduate vakken, misschien wat veel dus ga ik een of twee dupen van dit lijstje: ‘International Trade and Policy’, ‘Mathematical Economics’, ‘Post-Keynesian Modern Economics’ en ‘Microeconomics’. De laatste twee zijn Mastervakken en de andere Honours. Wat dat precies betekent moet ik ook nog uitvinden. Het goede van de vakken (behalve Maths) is dat de klasjes ongeveer 8-12 mensen bedragen. Dus, veel contact met de professoren. Daarnaast ga ik een vakje ‘South-African Wine Industy’ volgen, omdat ik immer in de wijnstreek van Zuid-Afrika zit. Als je een SA-wijn drink, 85% kans dat die uit deze streek komt! Verder doe ik een cursus Spaans, echt supergezellig klasje van tien.

Behalve dit soort studeren ga ik deze week een intensieve duikcursus doen voor een duiklicentie uiteraard. Bovendien kan ik inmiddels zo goed als zeilen. Ik leer hier alle regels van cricket en rugby door mijn huisgenoten. Ik woon namelijk in ‘The Clinic’ en we hebben ondermeer een eigen bar genaamd ‘The Remedy’. In mijn huisje wonen negen Sud-Afrikaner die Engels spreken. Lache en gekke mensen die ik de komende tijd hopelijk wat beter ga leren kennen.

Behalve dit alles hier in Zuid-Afrika (zie ook foto’s!) hoop ik van jou ook te horen hoe het gaat. Tot de volgende mail maar weer.

Lekker dag!

• 19 Februari 2007 - 20:23

Oliver:

niiiiice :D
    kan ik je nou gewoon sms'en op je NL-nummer of ben je over op de Afrikaanse KPN?
    later!

• 20 Februari 2007 - 00:21

Jasper:

Ik ben jaloers! Bierprijzen lijken op Tsjechie en Duitsers zijn best wel leuk. SUPERGEIL! welterusten

• 20 Februari 2007 - 12:37

Alexander:

Tof dat je het daar zo naar je zin hebt!!

Oeh, en ik zie net dat deze brog een RSS-feed heeft. Ga ik meteen toevoegen ana Thunderbird zodat ik instant zie als je weer iets nieuws hebt gepost :)

• 20 Februari 2007 - 12:44

Boetz:

hey tijntje,
    goed te zien dat je eindelijk de regels van cricket en rugby kent. Zo zie je maar weer dat ik altijd weet wat belangrij is, namelijk cricket en rugby. Gast, echt veel te vette verhalen, ik ben echt megajaoers. Ik wou vragen of je al skype had, maar met slakternet gaat dat natuurlijk ook niet. Ik bel je snel weer!
    groetjes
    BOetz