Factueel dagboek overzichtje - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Martijn Boermans - WaarBenJij.nu Factueel dagboek overzichtje - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Martijn Boermans - WaarBenJij.nu

Factueel dagboek overzichtje

Door: Tijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn

29 Januari 2007 | Zuid-Afrika, Pretoria

Na eventje niets laten horen zal ik deze drukke dagen achter mij snel ‘samenvatten’. Woensdagavond een zeer geslaagde braai (BBQ op z’n Afrikaans) gehad bij Arnoudt (NL, economie), Annemiek (NL, business) en Patricia (NL, communicatie). Totaal waren er zeker zestig mensen en dus genoeg rede voor veel plezier en drank. Veel mensen die ik al kende, dus des te beter. Mijn eerste echte braai en ik wil graag concluderen: zeer geslaagd! Dus tegen drie uur was ik weer thuis, gelukkig was het slechts 500 meter van mij huisjes vandaan.

Donderdagochtend was er in de collegezaal een voorlichting – onderdeel van het orientatieprogramma – maar ik was geloof ik de enige persoon die op die specifieke braai de nacht ervoor was, de rest lag in bed. Om 11:00 ’s ochtends was er een heel interessant college van Professor Terreblanche, een zeer internationaal gerespecteerd econoom. Echt top dus! Deze zestig plusser verhaalde gepassioneerd over alle problemen in Zuid-Afrika en hamerde vel tegen het Amerikaanse kapitalisme, wat later voor felle discussie zorgde. Great, want ik ga zeker colleges van hem volgen!

Diezelfde avond werd er een Oscar-winnende SA (Zuid-Afrika) film vertoond: ‘Tsochi’ –of zoiets. Het verhaal gaat over een kansloze en agressieve jongeman die leeft in een township in Johannesburg. Aan het begin veel geweld en overvallen, waaronder een autoroof. Toevallig bevind in een luxe BMW zich ook een kindje en aldoende besluit dit gemene en enge mannetje deze baby zelf op te voeden, terwijl de politie hem op de hielen is. Zeker een aanrader, ‘aber est is keine Feel Good Movie’. Na wat snacks enzo nog naar de lokale bar ‘Bohemia’ geweest met Tankard (German), Erwin (German), Mattheus (German), Johanna (German) en Nathalie (Belg). Daar waren veel andere bekende dus werd het ondanks mijn chronische slaaptekort weer een bruisend feest!

---
Vrijdag begon schokkerend. Bel Nel – hoofd van het internationale gebeuren – vertelde over de vele (internationale) studenten die hij was ‘verloren’ de afgelopen jaren. Een Amerikaans meisje (Kathleen) was die dag ervoor beroofd en een Hollander Paul was ook beroofd. Zo ging het nog wel even verder in het programma ‘security’. Om 10:30 was het plotseling tijd voor iets ‘belangrijk’: The English Proficiency Screening Test’. Dat was twee uur lang blokken op een tentamen Engels waarvan ik zeker weet dat ik deze gehaald heb anyway. De vrijdagavond was iets waar iedereen zich heel erg op verheugde. Ik ging samen met Tankard naar The Pool Party waar de Universiteitsradio (jaja) een spetterend feest voor alle studenten had georgainseerd. Het was feest en er was een braai met bandjes enzo. Tankard en ik waren echter niet zo onder de indruk en besloten om met Doreen (Oostenrijk), Jacqeline (NL), Pascal (NL), George (German), Jolina (German) en Christina (German) maar naar een cocktailbar te gaan. Omdat Tankard en ik nog in onze zwembroeken gehezen waren hadden we van wat luitjes fietsen geleend, zodat wij onze eerste ‘Cycling Stellenbosch’ ervaring opdeden. Ook deze nacht zo pas laat eindigen...

Zaterdag was eindelijk een rustig dagje voor mezelf. Ik werd pas laat wakker en wilde wat spulletjes voor mijn kamer kopen en mensen bellen, maar alles ging niet echt zoals gepland. Een nieuwe buurman, Matt en zijn vriendin Pauline waren aan het verfen en ik besloot maar ‘even’ te helpen, dus... Om een uurtje of zes had ik weer ergens een feestje dus een echt goed excuus om weg te gaan. Dit feest werd gekenmerkt door harde muziek en gratis drinken, plus zoals altijd een goede braai. Ik ben helaas eerder weg gegaan, omdat ik die dag erop met wat mensen naar Kaapstad zou afreizen, en dat deden we dus zondag.

Zondag ben ik de Seagull Hill (ca. 600 meter) op gegaan om daarna naar het prachtige Camps Bay te gaan. Ik was met Carla (Mexico), Tankard, Johnny (US), Eefje (NL), Paul (NL), Daan (NL), Anna (NL), Hein (NL), Arnoudt (NL), Elize (Belg), Ebinka (German) en nog wat people... Toen ik op het fantastische strand was – watertemperatuur 5 graden - gelegen tussen de Tafelberg en de Lion’s Hill, belde Dianne me! Echt superleuk om mijn sweetie weer te spreken. Kaapstad was overigens weer echt heerlijk om te zijn, zeker met mijn nieuwe vrienden! Die avond was ik met Sabine (German), Henrik (German), Jordie (Belg) en Fredrick (SA) een biertje gaan drinken en daar hebben we tot laat gepokerd.

---
Het is best hectisch om me tussen al deze Westelingen te begeven maar ik heb wel het idee dat iedereen heen open en leuk is. Met sommige mensen heb ik echt hele goede gesprekken gehad, al is het bij de meeste nog wat oppervlakkig en bij hen vergeet ik ook telkens opnieuw hun naam. Wat wel leuk is dat mijn telefoonlijst vandaag vol geraakt is en dat er al heel wat mensen zijn die proberen Martijn ipv Martin te zeggen.

---
Vandaag het vak ‘International Business’ gevolgd, dat al om 08:00 begon. Straks een braai bij Tankard – die trouwens minder dan vijf minuten van mijn cottage woont - waar het zeker gezellig gaat worden! Ik weet eigenlijk niet wie er komen en hoe laat het gaat worden maar dat merk ik wel. Dus, veel braaische groetties en cheers, vanuit het SA dat tot midden februari alleen maar warmer zal worden!

---
Voor de komende weken zat ik te denken aan een duikcursus en misschien ook al gaan Shark-cage-diving. Verder denk ik erover om Spaans hier te gaan leren en met Tankard en Henrik wat bergen te gaan beklimmen. Het voel hier ietsjes te veel als vakantie aan, maar gelukkig mag ik dat ook wel een beetje zeggen. Ik denk dat dit wel de beste vakantie ooit gaat worden, ik houdt u op de hoogte!

• 29 Januari 2007 - 13:41

Broer:

haha tyn aan het spelen met kwasten... dat zal wat zijn. Duiken, Cool, is vast PADI. doe rustig en weet: als je naar boven gaat, doe het erg rustig (max. 1 minuut per 10 meter) en adem NOOIT in bij naar boven gaan. suc6. lijkt me leuk om eens samen onder water te gaan. oja, geen drank voor het duiken. (ik lijkt je moeder wel).. ENJOY!

• 29 Januari 2007 - 20:25

J En H:

duiken, zwemmen en braai, wij komen eraan!