Omgekeerde werelddelen
Door: Tijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn
06 Mei 2007 | Zuid-Afrika, Stellenbosch
----
Beste jij,
PARA: Beter een dag geleefd dan zielloos opgesloten zitten in een cave. De titel onhult al een overdosis aan paradoxale verhoudingen. Wat ik mij bijvoorbeeld altijd al heb afgevraagd is of de aarde werkelijk draait. Neem nu het topje bij de noordpool, precies op de draai-as, hier staat de aarde stil! Ik leef in een wereld waarin de mensen doen alsof zon ondergaat, de sterren uit de hemel vallen en waar de maan schijnt.Vanuit mijn microscopische leventje heb ik nu een omgekeerde wereld ervaren en dat is niet omdat ik ‘aan de andere kant van de wereld ben’. De wereld is niet in te delen in oost, west, noord en zuid. Het is slechts beschrijfbaar vanuit eigen oogpunt.
STEL: Ik mag volgens mijn visum nog twee maanden verblijven in Zuid-Afrika, waar ik nu alweer vier maanden ben. Ik heb hier goede vrienden en vriendinnen gemaakt en de tentamen moeten (helaas en gelukkig) nog komen. Ik zou iedereen het gekke Stellenbosch aanraden. Het is gewoon totaal niet te vergelijken met Nederland, je kunt het enkel ‘first-hand’ proeven.
SLAAP: Deze week heb ik meer uren geslapen dan dat ik wakker was. Voor mij een extreme prestatie. Ik verwijt het aan mijn leefpatroon van de afgelopen weken. In de omgekeerde wereld dwarrel ik al slaapwandelend naar de cocktailbar voor mijn ‘glaasje water’. Tijd om door te slapen. Na mijn winterslaap (het is nergens nu winter, maar toch moet iemand zich opofferen voor de groep) belande ik in een uitverkocht rugbystadion. Of ik nu droom of niet weet ik niet maar op de rij voor en achter mij, en zowel links als rechts van mij zitten voornamelijk dames. En dat in een rugby-stadion!
The ongoing wow is happening right now. Life understood as is life lived. I go salsa dancing with my confusion.
WEEK: Op het moment moet ik wakker worden maar dat ben ik al. Het is opgehouden met regenen en de zon straalt haar warmte over het prachtige landschap uit. Onderweg stopte Tankred bij mijn huis voor een glaasje whiskey (die staat nl. altijd bij mij klaar). De volgende dag namen Jorn en ik een race-auto al scheurend naar natuurreservaat Jonkershoek. Weer later zat ik met Doreen en Nathalie aan de bar. Ergens daarna haalde ik Christina op voor een lunch. Ook weet ik nog dat ik naast Julia en Daan zat. Op een ander moment was ik in Dros aan het eten met Melinda, Peter en Erwin. Ik zat in de collegezaal te kloten met William, Hein, Derrick en Arnoudt. In de omgekeerde wereld drink ik bier met Mattias, Daan, Eef, Melinda, Peter, Erwin, en Rosemarijn. Het leven lijkt een droom en dat is het ook. Het is ook een week Stellenbosch, abstract gezegd. Elke paradox is onvermijdelijk. Alles is verbonden en niets staat vast. “The world is false, everything is possible”
Ik zie jou weer als de zon schijnt! Don’t forget!!! This is to say, remember, because remembering is much more a psychotic activity than forgetting.
Goeddag & Lekker Slaap!
ps. ik heb leuke foto's onder knopje 'fotos' staan, schroom niet ze ALLEMAAL te bekijken ;)
06 Mei 2007 - 10:28
Oliver:
heerlijk dit :) -
07 Mei 2007 - 10:06
Rick:
he gozer, de meivakantie zit erop, de reis in marokko zit erop, het was echt fantisch. mail me nog even!! zo te horen gaat het nog steeds goed in die knots gekke wereld van je. het beste, hier is alles ook goed -
08 Mei 2007 - 11:05
Dian:
ik kan niet wachten tot de zon weer schijnt:D liefs dianne -
09 Mei 2007 - 13:56
Wieke:
Wat een geweldige foto's en verhalen! wat moet jij t leuk hebben daar.. jaloeeeeeers! :P