Routine
Door: Tijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn
23 April 2007 | Zuid-Afrika, Stellenbosch
WOEST: Woensdag was woest, enkele colleges gevolgd. Derrick liet Hein, Arnoudt en mij nog eventjes een echte Protea (bloem, de tulip van SA) zien die in bloei stond, leuk leuk. Toen kwam onverwachts Jorn ergens (te) vroeg in de middag langs gehuppeld met zijn huurauto. Zijn andere auto was nl. kapot gegaan die maandag. Ons doel was plotseling naar Kaapstad te gaan om te gaan schaatsen, maar wederom mislukte deze poging. Ditmaal konden we het hele geval niet meer vinden en zijn we maar naar Christina gegaan en hebben haar ontvoerd mee naar Paarl! Daar hebben uiteindelijk de enige bioscoop van de stad gevonden en zijn naar de Will Smith film ‘Pursuit of Happiness’ gegaan, welke te saai voor woorden is btw. Daarna nog met Dianne gebeld en toen op tijd naar bed voor de verandering.
CATCH-UP: Donderdag was Nathalie weer terug van haar drie-weekse reis door SA en was het dus tijd voor bijkletsen. Tankred, Doreen, Nathalie en ik gingen lekker buiten lunchen, heerlijk in de zon. Het werd een lange middag vol mooie verhalen van een ieder. Julia kwam (ziekjes) er ook nog later bij, ze was bang dat ze malaria had, snik, snik (wat niet het geval is –red-). Na al het gebabbel ging ik met Tankred naar de ‘Wine Academy’, jawel ik volg een cursus over wijn en dat was heel leuk. Ik ken veel studenten in de klas en het is wat theorie en veel proefen! Na deze drinkbezigheid ging ik met mijn ouders uit eten, want jawel, die waren weer in Stellenbosch aangekomen! Heerlijk een visschotel gegeten bij het ‘Stellenbosch Hotel’. Daarna ben ik nog uitgegaan met de dames, eerst een biertje in Bohemia met Doreen en toen vergezeld door Janina, Christina, Nathalie en haar Belgische vriendinnetje Carolien. Was supergezellig, veel Guinness wederom in Brazen Head gedronken waar nog veel andere bekende rondhingen (Erwin, Mattias, Eefje....). Daarna heb ik Carolien veilig thuisgebracht, want ze slaap namelijk in het Guesthouse van Valintin, dus direct naast me (en daar logeren mijn ouders, en de ouders van Nathalie ook, haha).
TAFELBERG: Vrijdag weer vroeg op voor een ontbijt met mijn ouders en Carolien in het guesthouse, waarna we naar Kaapstad zijn gegaan. Het was echt superleuk om in een kabelbaantje de Tafelberg op te gaan. Deze berg is het aanzicht van de stad en is werkelijk een soort tafel: recht omhoog en met een groot plat plateau bovenop. Anyway, mooi uitzicht en leuk rondgelopen tussen de ‘green lizards’. Daarna naar Victoria Waterfront geweest, het luxe leven van Kaapstad bewonderd, gelunched en nog gewinkeld in het superluxe Victoria Wharf. Die avond heb ik een studentenmaaltijd gekookt bij mij thuis voor mijn ouders, met echte wijn natuurlijk. Het was een leuke dag zo weer op stap met mijn ouders in het voor hen nog onbekende Kaapstad.
RUSH: Die avond ben ik naar zieke Julia gegaan en later kwamen Tankred en Doreen ook erbij. Op de bank wat foto’s bekeken en een echte De Villiers Pinotage (2003) wijn gedronken. Daarna de overige dames en Jorn ontmoet in een hippe cocktailbar (jammie!). Het zou weer een spannende avond worden... Na de cocktails met Jorn en Tankred gedanst in de ‘AllStars’ waar ze opvallend leuk dansbare muziek hadden (en drukte) – grappig dat Jorn de portier omkocht om de lange rij te vermijden haha -. Na dit avontuur was het alweer laat, alles was dicht in de stad, behalve natuurlijk het onvermijdelijke Springbok waar alle andere mensjes zich weer verzameld hadden, zo ook wij... Ik weet dat het donker was toen ik thuiskwam, een goed teken wat voor zaterdag moest er hard gestudeerd worden voor mijn mega-tentamen van maandag.... en dat studeren gaat maar moeizaam. Wat wel bijzonder is, is dat mijn Tante Marijke nu ook in de Western-Cape is en dus kwam ze die laatste avond voor mijn ouders met Mion langs om te eten in Sosati, de plek waar het voor mijn ouders ook begon. Best bijzonder om zo met mijn familie in Stellenbosch aan tafel te zitten. Natuurlijk ging ik die nacht nog de stad in. Tankred en Doreen haalde me op voor een bezoek aan de nachtfilm Volver (met Peneloppe Cruz). We hadden de bios voor ons alleen, yeah. Toen nog een fles whiskey opgedronken met Tankred bij mij thuis en jawel, zondag vroeg op voor een ontbijt met mijn ouders.
DAG: Die dag gepoogd te studeren, naast het zwembad, in blote bast, onder de zon, met een appletiser en, bij mijn ouders (voegwoorden toch). Die avond vertrokken mijn ouders weer naar huis, snik snik. Het was wel raar om weer gedag te zeggen maar ik ben superblij dat Huib en Josine langs zijn geweest. Zondagavond het ritueel weer voorgezet (na even zieke Julia gedag te hebben gezegd) met Doreen, Tankred, Nathalie, Sabine, Editha en Christina bij Fishmonger (heerlijk!!!).
En vandaag: tentamen 'Financial Market Analysis', poeee... ik heb eerst routineous gelunched in de zon met Julia, Doreen, Tankred en Nathalie... zometeen nog snel leren haha
25 April 2007 - 18:44
J En H:
ja en wij zitten nu weer in bussum met 25 graden en zijn aan het bijkomen van een fantastische reis.
niet slecht om student te stellenbosch te zijn. dit kan iedereen aangeraden worden. -
26 April 2007 - 09:38
Dianne:
fijn dat het zo relaxed was met je ouders in south africa. ik ben enigszins jaloers hoewel het hier geen slecht weer is; zo lekker naar het strand en dan nog even studeren;) -
27 April 2007 - 07:20
Broer:
de verhalen zijn ook via H&J overgekomen. Fijn dat je je goed vermaakt. ps. foto's en video met de eerste stapjes van je neef nog ontvangen?
grz, uit Ankeveen -
29 April 2007 - 08:06
Anna:
wat hoorde wij zit je in de regen terwijl wij een hittegolf hebben?
Korte haar staat je goed.
kus,
anna & co -
29 April 2007 - 08:13
Bert:
Ik moet zeggen dat je verhalen me telkemalen weer overvallen; verhalen over drank, eten, terrassen en zon, doen mij afvragen of je niet meteen wilt gaan rentenieren in The South? Wordt er eigenlijk wel gestudeerd en heb je al een bijdrage geleverd aan de moeilijke economische- en sociale situatie van menigeen in dat land?
Maar alle gekheid op een stokje; geniet nog even van je laatste maanden, maak vrienden voor het leven en steek er dan ook nog maar wat van op. O, btw, ik heb even een kopie gemaakt van 'A Perfect Circle', die ik op zolder zag liggen. Aardige covers trouwens. Nou....dag dan maar weer......en ook tot ziens. -
30 April 2007 - 10:50
Tijn:
Studeren hier in Zuid-Afrika is een heel relatief begrip. Ik doe hier aan multi-tasking en time-management. Flexibel werken is een gave, ik doe nl. alles zonder agenda.
Ik besef dat ik meer moet gaan studeren, nu in juni alle eindexamens eraan komen. Ergens is dit wel goed en ik ben dan ook sterk gemotiveerd keihard te gaan werken voordat ik een paar weken ga reizen!
Inzichten hier komen op in kroegen en bij braais. Met de studenten wordt hier onderling veel gepraat over de situatie en eventuele oplossingen. Ik schrijf bv voor een Master Microeconomics over "informatieproblemen bij arme consumenten" en hoe ik "door een Pareto-efficiency verbetering" een hogere "welvaart" voor de arme bevolking denk te bewerkstelligen. mijn Prof. Black is superenthousiast over mijn innovatieve ideeen en wellicht kan mijn paper gepubliceerd worden!!!! YONK!
Joost: alles ontvangen, en ook via de post van Anna een superleuke foto van jou met Dries en Arlette
Anna: jaja, Nederland heeft Zuid-Afrika ingehaald, zoals ik dat nu uitdruk... dat betekent dat het tijd wordt voor mij naar huis te gaan... ;) en dank voor je complimentje over mijn haar
Bert: rentenieren in SA, dat is zeker weten een optie. Tankred en ik filosoferen er al over een huisje hier in de Westkaap te kopen (hij heeft veel geld van erfenis en ik kan wel een constructie in elkaar zetten) en ja, Perfect Circle covers zijn behoorlijk leuk leuk - vooral IMAGINE ALL THE PEOPLE (dat nummer raakt me keer op keer - kippenvel)
H&J: nogmaals, het was super jullie weer te zien en een super reis met jullie te maken. voor herhaling vatbaar, wellicht dan in The States of China (als ik daar ga werken/studeren)
Dian: brief ontvangen? kusjes!