Bezoek - vakantie Namibie - en weer thuis - Reisverslag uit Stellenbosch, Zuid-Afrika van Martijn Boermans - WaarBenJij.nu Bezoek - vakantie Namibie - en weer thuis - Reisverslag uit Stellenbosch, Zuid-Afrika van Martijn Boermans - WaarBenJij.nu

Bezoek - vakantie Namibie - en weer thuis

Door: Tijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn

09 April 2007 | Zuid-Afrika, Stellenbosch

WELKOM IN THE WESTERN CAPE: Nadat ik maandag de auto goed had ingereden, haalde ik mijn ouders op van het vliegveld. Grappig was natuurlijk dat ze me niet direct herkende met mijn nieuwe look. Ik was heel blij mijn ouders weer te zien en ze naar Stellenbosch te rijden, naar mijn huis. De dag erop had ik van 08h00 tot 16h00 weer mijn woeste woensdag collegedag. Dus die avond was het tijd om in de Sosati met mams en paps springbok en wildebeest te eten, met Windhoek bier (uit Namibie). De dag erop heb ik wat colleges geskipped zodat ik met mijn ouders een mooie trip kon maken naar Kaap de Goede Hoop. Eerst een stop bij Boulders Bay waar een grote pinguin colonie leeft. Echt grappige beestjes zijn het, vooral leuk als ze van een trappetje springen. Van de pinguins op naar Cape Point voor een lekkere vis als lunch en vervolgens een klim door de harde wind naar de vuurtoren van de Kaap. Uiteraard na deze mooie omgeving doorgereden naar Chapman’s Peak en via Kaapstad weer terug naar Stellenbosch om in de Oude Werf aan te schuiven voor een diner. Heerlijk zo’n dagje!

NAMIBIE: Vrijdagmiddag vertrok vanaf het kleine internationale vliegveld van Kaapstad (er zijn meer binnenlandse vluchten dan internationale) naar Windhoek, een geheel verlaten vliegveldje (er waren geen andere vliegtuigen) in een lege omgeving waar dagelijks misschien tien vluchten aankomen. Anyway, we waren dus aanbeland in Namibie! En dat begon gelijk al mooi met de weg met een ondergaande zon en een geel-oranje-rode horizon over een verlaten weg. Het hotel was een luxe Amerikaans achtig ****+ geval met grote buffets en een casino (wellicht de enige casino van heel Namibie). Dus, Namibie is een land met circa een inwoner per vierkante kilometer. Naar mijn verwachting veel woestijn, maar ook een land met prachtige bergen, heel veel gebergten zelfs. De route: Vanuit Windhoek begon onze zes-daagse tocht door het midden van het land, in totaal 3000 kilometer gereden!

Windhoek-Rehobot-Mariental-Matahohe-Sesriem-Sossusvlei-Solitare-Walvis Bay-Swakupmund-Hennies Bay-Cape Cross-Skeleton Coast-Springbokwater-Khorixas-Kamanjab-Ethosa-Halali-Namutoni-Tsumed-Okahandja-Windhoek (van petrol station naar petrol station ongeveer).

Het was een fantastische reis met als hoogtepunt voor mij de leegte van het landschap en de oneindige doorkijk overal om je heen in het niets. Onbegaanbare wegen waar een a twee autos je in uren passeren. De tijdloze rode woestijnduinen van Sossusvlei waar ik de top heb beklommen van Dune 45 en Big Mama (370 meter hoog). De beesten zoals een horde struisvogels, ezels en springbokken die in het wildeweg oversteken. Het Ethosa Game Reserve National Park waar werkelijkwaar duizende zebra’s, impala’s, kudu’s, wildebeesten, giraffen, struisvogels, springbokken en gembokken rondwandelen en in hun natuurgebied leven. De twee mannetjes leeuwen met vijf vrouwtjes en vier welpjes die langs de waterplek aan het chillen waren. Twee olifanten, een eland en vele grote vogels waaronder de Secratary Bird. Het petrified forest met bomen van ruim 250.000 duizend jaren oud met ongelofelijk mooie kleuren. Skeleton Coast waar ik kijkend naar een walvisgeraamte bijna werd opgegeten door iets dat leek op een jachthals/luipaard. De Namibische mensen zelf, altijd opgewekt en even aardig, vaak Afrikaans sprekend en de vrouwen in prachtige jurken gekleed. En natuurlijk het samenzijn met mijn ouders!

PARTY: Eenmaal terug in Stellenbosch lijkt de wereld weer volgeladen te zijn met tijd. Mensen en auto’s, lichtjes en snelwegen en Valentin, Jorn en Christina die die avond mij alweer zover kregen om een lange filmavond (oa. I Robot!) met hen door te brengen. Uiteindelijk ben ik bij Jorn blijven slapen en de dag erop weer naar hem toegegaan voor een braai met drank. Ook dat zou weer een lange avond worden waarin we zelfs paaseieren hebben gemaakt. Valentin en ik zijn half liggend op hetzelfde bed bij Jorn in slaap gevallen, heel brakjes trouwens.

PAAS:

De dag erop was het echt pasen en hebben Valentin, Jorn en ik het feest voortgezet, ditmaal met meer drank. Op het balkonnetje hebben we samen met wat huisgenoten Wodka als water en drankspelen als poker doorleeft. Weer zou ik in zijn huis wakker worden, met nog wat anderen om me heen. Deze paasdag hebben we ontbeten in JAVA en die middag heb ik mijn ouders bezocht in het 5-sterren wijnhouse Lanzerac! Heerlijk gelunched en bijgekomen bij het zwembad waar ik erachter kwam dat mijn vader het wel met mijn favoriete hedendaagse filosoof Daniel Dennet kon vinden. ’s Avonds was het een filmavond bij mij thuis (oa. Fast and the Furious, het niveau steeg haha), wat waren wij brakjes...

Vandaag heb ik gechilled bij Maties en Malte met Doreen en Jorn en wat huisgenoten. Lekker warm, zonnen bij hun zwembad en ja: we hebben paaseiren gezocht!!! Vanavond, will see what happens