Party party-study! - Reisverslag uit Stellenbosch, Zuid-Afrika van Martijn Boermans - WaarBenJij.nu Party party-study! - Reisverslag uit Stellenbosch, Zuid-Afrika van Martijn Boermans - WaarBenJij.nu

Party party-study!

Door: Tijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn

27 Maart 2007 | Zuid-Afrika, Stellenbosch

TIJN LOOPT OP BLOTE VOETEN MET KORT BLOND HAAR EN ZONDER BRIL

COLLEGE: Mijn colleges beginnen steeds interessanter te worden. Ik had zowaar mijn eerste echte discussie over micro-economie in het Zuid-Afrikaans met Professor Black. Deze meneer (altijd in helemaal zwart gekleed!) leeft ’s nachts (en slaapt in de middag) en is een van de bekendste economische wetenschapper in Zuidelijk Afrika. Hij is ondermeer hoofdredacteur van de South African Journal of Economics. Anyway, ik ga voor hem nu een paper schrijven voor 5 ECTS over informatiegebrek (a BIG issue in economics), niet slecht he!

BRAAI, BRAAIS, BRAAIEN:

CHRISTINA: Dus, na colleges en Spaanse les waar we HINTS deden werd het die dinsdagavond weer tijd voor een braai. Christina was die nacht jarig (26) en dat moest dus goed gevierd worden. Ik had dit keer KUDU (een mooi beestje a la springbok) en het was ‘lekker’ (dat zeggen ze hier dus voor alles; ‘lekker’).

DOREEN: Woensdag was weer mijn woeste woensdag. Van 08h00 tot 16h00 non-stop colleges, en wederom met slaaptekort (braai Christina, lalalaa). Na mijn colleges nog wat cricket meegekregen (het wk is nu gaande) en toen op naar Tankred en Julia om naar de volgende braai te gaan: Doreen. Het was een typisch Afrikaanse braai, het vuur ging na middernacht pas aan en er was veel wijn. Mijn versnapering ditmeer weer exotisch: struisvogel. Rond twee uur waren opvallend genoeg de meeste mensen weg en Tankred en ik moesten gewoon de stad in.

FEEST, FEEST, FEEST:

SPRINGBOK: Het uitgaan was een melig succes, we zijn ongeveer alle nachtclubs afgegaan en na een avontuurtje in NuBar die al een tijdje gesloten was toen we weggingen, werd het dus ‘Springbok’, de club die altijd als laatste dichtgaat (een begrip hier). Het grappige was dat ‘onze songs’: Everybody Dance Now werd gespeeld. Dit nummer heeft ons geterroriseerd tijdens Vensters (de introweek van de Uni) en na veel bier hadden we het toen ‘ons afrika nummer’ gedoopt maar uiteraard waren we vergeten hoe het nummer ging (auwch). Anys, we gingen uit ons dak en hebben de DJ overgehaald ons het cd-tje te verkopen haha. Toen we rond zes uur in zijn huis aankwamen moesten we zijn speaker laten genieten van ‘Everybody Dance Now’ en opeens was Julia er ook weer (maar niet zo erg blij dit keer). Het zo nog ver na zonsopgang worden in zijn tuin (Julia weer in bed)... Je kan begrijpen dat donderdag een slaapdag zou worden a la professor Black.

INTERNATIONAL FOOD: The International Food Evening was donderdag en Tankred en ik liepen als melige zombies iedereen een beetje te irriteren. Het was wel supergezellig. Elk land had een kraampje (behalve Belgie en Nederland btw) met voedsel uit eigen land. Wat leuk was dat bij veel kraampjes in mensen kende: Duitsland: Julia, Zweden: Lena, Mexico: Maru, Finland: Max, Oostenrijk: Juta, Mauritus, Jena, Gabon: Choroza, Namibie: Yvonne, Polen: Goisa, Zuid-Afrika: Kathleen... etc. You get the idea... veel gratis voedsel voor deze Hollander dus. En eerlijk waar, Gabon cuisine is heilig. Ik heb een (niet-psychedelische) bloemendrank gedronken, het beste drankje ever, verder wormen gegeten en iets met noten en kip in een soort gras gemaakt, heerlijk allemaal... misschien maar afreizen naar Gabon (waar trouwens ook superinteressante tribes leven oa. de Ibogaine stam waar ik veel over gelezen heb - blaat). Het was allemaal dus heel gezellig met de kraampjes en iedereen met wie ik hier ook maar opga was er ongeveer. Een groot feest met grote kater, dus besloten Valentin en Tankred maar te gaan chillen bij mij met een filmpje (Eternal Sunshine on the Spotless Mind). En het werd ‘ietsje’ later dan gepland: blame the bottle of whiskey!

ROCK: Vrijdag was er eindelijk tijd om de hele dag non-stop aan mijn Essay te werken over Keynes (ingewikkelde shizzle btw). Om zeven uur werd ik bevrijd door een telefoontje van Julia: er was een rockfestival, ‘of ik wilde komen’. Het was heerlijk buiten, tentjes, hapjes, braais, veel mensen zittend op het gras, bankjes, tribunes of staande bij het podium. De bands waren supergoed, niet van die harde rock maar juist met hier en daar of wat rap of wat reggae, uiteraard geheel in het Zuid-Afrikaans. Doreen, Julia en ik (enige rockfans klaarblijkelijk) hebben daar een bierwedstrijdje gehouden wat al na vier biertjes stopte (ja, als enige man is dat niet een verwonderlijk aantal). Grappig feitje was dat we door al die muziek en drank volledig waren vergeten dat er eigenlijk ook gegeten moest worden. Na vier topoptreden werd het tijd om in de Beetle van Doreen te stappen, wat wijn bij haar thuis te drinken en vervolgens op naar NuBar, waar we van 1 tot 2 in de rij hebben gestaan (heel gezellig btw). Na een uur NuBar ging Doreen naar huis en Julia en ik hebben de ‘foute’ keuze gemaakt af te dalen naar Springbok. Ik geloof dat ik om een uur of zeven thuis was met een lege portemonnee, erg gezellig daar dus allemaal.

DANCE: Zaterdag overdag is grotendeels aan mij voorbij gegaan. Na kort aan mijn essay te hebben gewerkt begon ‘de’ cricketmatch: SA vs. Australie, waarvan ik in The Clinic toch zeker ruim een uur heb meegekregen. Daarna was het tijd om in een volgeladen Beetle met Doreen, Julia, Nathalie en Tankred naar de rugbywedstrijd te gaan. Vanaf daar ging het bergafwaarts... Via STONED (poolen en dansen met Valentin en Clemens et al.) naar MYSTICS (dansen met Christeen en Guus en drumm & bass) en vervolgens om drie uur (sluitingstijd alle clubs... behalve) SPRINGBOK. Wat zo leuk is aan deze tent is dus dat letterlijk iedereen hier eindigt. Rond zessen Julia veilig naar huisgebracht en nog even met Valentin gechilled en nog voor het licht werd: slapen. Party party party is over.

BEACH: Zondag was het kort slapen en op naar Cool Bay met Tankred, Valentin, Julia en Doreen. Het was heel relaxed allemaal, wat zwemmen, bodyboarden, voetballen, frisbeen en bergklimmen, en natuurlijk een fantastische zonsondergang waarbij de hemel diep rood en fel paars kleurden, ja, genieten... Die avond het zondagsritueel voortgezet in Gordon Bay waar ik lekkere kalamari had.

TRIPPEN: Maandag heb ik een trip gemaakt, halverwege tot aan Namibie: 1200 km gereden in acht uur tijd met een topsnelheid van een schrikwekkende 220 km/h!!!!!!!! Hierover later meer!!!

TIA = This is Africa (onze vaste uitdrukking voor alle opmerkelijk coincidenten hier)

• 27 Maart 2007 - 14:28

Boetz:

WOW!!!
    Ik ben echt mega benieuwd naar je trip dude.

• 28 Maart 2007 - 11:48

Dian:

Jee je hebt je geheim verklapt:D Mooie verhalen in je stukje, ben blij dat je zoveel lol hebt:) Tentamens hier zijn bijna voorbij, dus dan kan het feesten weer beginnen:D Ben ook heeel benieuwd hoe je ouders het hebben (misschien kunnen zij ook af en toe een stukje schrijven?;)

Dikke kus!

• 28 Maart 2007 - 13:41

Dikke kus!

• 28 Maart 2007 - 13:43

oeps 2 keer verstuurd.. kan je ook verwijderen? xx

• 29 Maart 2007 - 13:48

Boetz:

Bedoel je dit geheim:
    "TIJN LOOPT OP BLOTE VOETEN MET KORT BLOND HAAR EN ZONDER BRIL"
    of is dat een tynniaanse grap? Ik kan het namelijk moeilijk geloven.
    Boetz

• 06 April 2007 - 17:12

Dian:

haha dat geheim bedoel ik boetz ;) maar misschien heeft tijn wel gewoon gefotoshopt...